billionphotos-1065860.jpeg
KOM BASKETBALLEN

Oaters Joure – Quintas Lemmer U12

Afgelopen zaterdag 10 februari 2024 was het eindelijk zo ver. Quintas U12 speelde zijn eerste wedstrijd in de competitie. De dames en de heren waren wel een beetje gespannen, want ze hadden geen idee, wat ze precies moesten verwachten. Vrijwel direct na de start kon Quintas met een belangrijk wapen, de break de score openen en bleek het verdedigend wel aardig te kloppen, want Oaters konden maar heel moeilijk scoren. Quintas bouwde met mooie aanvallen en lekkere breaks en combinaties de voorsprong langzamerhand uit, waarbij er zelfs driepunters gescoord werden (Bij de U 12 is dit een score vanaf een positie buiten de bucket). Hierdoor werd de ruststand bereikt met een stand van 9 – 19 in het voordeel van het door DHV Springveren gesponsorde team. 
In de tweede helft kwamen de jongens en meisjes uit Joure een beetje terug in de wedstrijd, omdat er in de verdediging van Quintas meer ruimte kwam. Uiteindelijk werd de eindstand 17 – 33 in het voordeel van Quintas. Een geslaagd debuut van dit nieuwe team binnen de Quintas – geledingen. 
Spelers waren Lynn Tillroe, Diesel van der Meulen, Daan Lemstra, Thijs de Jonge, Suzanne de Boer, Wietze de Jong, Renzo Reekers en Milan de Haan. 
 

U12-Quintas---Oaters1
U12-Quintas---Oaters3
U12-Quintas---Oaters2
Slide
 

Slide