billionphotos-1065860.jpeg
KOM BASKETBALLEN

Historie Quintas

De Basketbal Vereniging Quintas uit Lemmer is in 1982 opgericht.

Vanaf de oprichting op 30 maart 1982, statutair bevestigd bij notaris R.G. Seinstra op 12 april 1983 is de vereniging niet meer weg te denken uit Lemmer. Nadat de club in 1988 bijna opgehouden is te bestaan, is de vereniging een stabiele en sportieve factor in de Lemster samenleving gebleken.

Er zijn altijd jeugdteams geweest en zoals het vaak gaat in elke vereniging hebben de vreugde van diverse kampioenschappen en de teleurstelling van degradaties deel uitgemaakt van het Quintasleven. In 2007 werd een groots 25-jarig jubileum gevierd, wat in 2012 nog eens dunnetjes is overgedaan tijdens het 30-jarig jubileum.

BV Quintas All Stars

In seizoen 2018 heeft Quintas een competitiespelend seniorenteam en een flink aantal recreanten. Iedere week trainen de teams in de welbekende Hege Fonnen aan de Betelgeuze te Lemmer. Voorop staat dat we met veel plezier een sportieve prestatie willen neerzetten. Meedoen is belangrijker dan winnen!

Daarnaast is Quintas een zeer actieve vereniging in het kennismaken met de sport voor leden en niet leden. Zo organiseert en bezoekt het met grote regelmaat mixtoernooien, basketbal excursies naar landelijke eredivisie wedstrijden, internationale toernooien en jeugd evenementen.