billionphotos-1065860.jpeg
KOM BASKETBALLEN

25 november 2019

Pest Mij Maar!download
Basketballvereniging Quintas uit Lemmer is in samenwerking met het "Pest mij maar"- project en de gemeente De Fryske Marren bezig met een stop-pestenproject in Lemmer en omgeving.  Alle basisscholen zijn hiervoor uitgenodigd en doen mee met de leerlingen uit de hoogste groepen.

Het "pest-mij-mij maar" project is een initiatief van de oud international basketball Henk Pieterse, die op een unieke wijze pesten verbindt met basketball en de jeugd betrekt bij basketball, maar ze tegelijkertijd bewust maakt van de gevolgen van pesten. Henk put uit eigen ervaring, hij was pas 15 jaar oud maar wel al 2.05 m lang en woog nét 65 kilo. Buitenstaanders gaven hem allerlei vervelende bijnamen, maar bij zijn voornaam noemen ze hem nooit. Tot die ene dag … “Vangen Henk!” Voor het eerst hoorde Henk zijn eigen naam geroepen worden, toen hij begon met basketballen.

Henk is nu 2.11 groot en weegt 130 kilo. Hij is met verschillende clubs in Nederland 7x kampioen geworden. Hij speelde 101 interlands. Dit lijkt prachtig, maar het is een moeizame weg geweest. Meer informatie over Henk Pieterse is te vinden op https://pestmijmaar.nl

Quintas heeft in het verleden al vaker samengewerkt met Henk Pieterse, die ook meegespeeld heeft bij de wedstrijd, die de oud- internationals speelden bij het 25-jarige jubileum van Quintas.

Op 15 november vond de sessie in Echten plaats en op 29 november in Lemmer.  Quintas wil op deze wijze basketball onder de jeugd promoten. Mocht je willen komen kijken, dan kan dat dus nog op 29 november 2019 in sporthal De Hege Fonnen van 08:30 - 14:15 uur.