billionphotos-1065860.jpeg
KOM BASKETBALLEN

Quintas eert overleden erelid Dewayne Johns

Quintas-237Bij het organiseren van een clinic voor de jeugd, zochten we een inspirerende professional, die aan de jeugd van Quintas kon laten zien wat basketball is.

In de wetenschap dat één van de beste spelers van Nederland in Emmeloord woonde, deed ons de stoute schoenen aantrekken om hem te bellen. Uiteraard was Dewayne bereid om de clinic te verzorgen. Zo werd aan hem ook de vraag gesteld waar hij nu speelde en tot onze verbazing bleek hij geen club meer te hebben. Min of meer schertsend stelden wij, dat hij dan maar voor Quintas zou moeten spelen. De woensdag daar op verscheen hij tot veler verbazing op de training. Iemand die ooit meegetraind heeft bij het grote Cleveland Cavaliers (NBA) trainde bij Quintas.
 
Door daar later ruchtbaarheid aan te geven werden de tribunes gevuld tijdens de training en later ook bij wedstrijden van Quintas, dit speelde zich af ongeveer 20 jaar geleden.
In Nederland heeft Dewayne nog bij de eredivisieverenigingen Orca’s Urk, Donar Groningen, Nashua Den Bosch en BV Assen gespeeld.

Op 28 juli van dit jaar is een delegatie van Quintas verschenen op de “laatste” verjaardag van Dewayne. Hij is toen tot ere-lid van Quintas benoemd, waar hij zichtbaar verguld mee was.
Dewayne is een inspiratiebron geweest voor alle spelers van Quintas, die met hem hebben mogen spelen, zijn techniek en snelheid van handelen was onevenaarbaar.

Na een geruime periode, waarin de ziekte ALS deze sportman gesloopt heeft is Dewayne overleden op 14 februari, hij laat een vrouw en twee zoons na.
Een wedstrijd kun je verliezen, maar als je ere-lid Dewayne Johns verliest, dan heb je echt een verlies geleden.

Rest in Peace