billionphotos-1065860.jpeg
KOM BASKETBALLEN

Quintas jeugd hervat de training buiten

training1De jeugd onder 13 van basketbalvereniging Quintas uit Lemmer mocht door de versoepeling van de corona-maatregelen de training hervatten.
De training vond woensdag plaats in de open lucht op het basketbalveldje naast de locatie van buurtvereniging De Noordster. Het is voor de zaalsportvereniging Quintas zeer ongebruikelijk om in de buitenlucht te trainen, zeker voor de jeugd, maar de weergoden bezorgden de basketballers een zonovergoten training. Als pinken die na een winterse staltijd de wei in mogen, zo enthousiast was het gevoel bij de jongeren en hun trainers Mark van der Meer en Dennis Verbeek. “Het heeft veel te lang geduurd” was een opmerking van één van de jongeren. Er werd zichtbaar genoten van de training en zo mogen de Quintas-jongeren tot het eind van het seizoen hun favoriete sport uitoefenen.

Voor het competitie spelend Quintas herenteam is de competitie, net als bij vele andere sporten, als een nachtkaars uitgegaan. Het team heeft in die zin een overeenkomst met voetbalvereniging SC Cambuur. Ook Quintas lag op kampioenskoers en ziet een kampioenschap door de neus geboord. Quintas zal echter geen juridische stappen ondernemen.

Als het volgend seizoen mag beginnen, zal het herenteam niet van de partij kunnen zijn. Door verhuizing van spelers zijn er onvoldoende competitie-spelende leden om een team in te schrijven in de competitie. Basketbal-talenten zonder club in Lemmer zijn dan ook van harte welkom om zich aan te melden via de website van bv-quintas.